VIDEO: Haită de lupi, suprinsă în Parcul Natural Putna Vrancea

Sursa foto: Romsilva
Sursa foto: Romsilva

O cameră de monitorizare a faunei sălbatice, montată în Parcul Natural Putna Vrancea a surprins o haită de lupi. Potrivit coordonatorilor proiectului Wolflife, haita ,, Tişiţa” este una dintre cele mai active pe zona centrală a Parcului Natural și un nucleu de reproducere constant. Din acesta haită, un mascul tânăr s-a deplasat până în zona Herculian din județul Covasna, unde a întemeiat o noua haită. Analizele genetice realizate in cadrul proiectului WOLFLIFE au arătat că zona de curbură a Carpaților Orientali este un areal cheie pentru conservarea carnivorelor, lipsa fragmentării și a așezărilor umane asigurând spațiu și resurse pentru toate cele trei specii.

Prădători foarte discreți și șireți, sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Folosește diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.

Parcul Natural Putna-Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a  Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul  Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt  păduri. În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Haită de lupi – Parcul Natural Putna-Vrancea

Haită de lupi suprinsă de una din camerele de monitorizare a faunei sălbatice, montată de colegii noștri de la Parcul Natural Putna-Vrancea din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.Lupii, prădători foarte discreți și șireți, sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului #ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Folosește diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul Natural Putna-Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduriÎn parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.*****Pack of wolves seen on monitoring camera in Putna-Vrancea Nature Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #wolf #Putna #Vrancea #naturepark

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 16 ianuarie 2019

Sursa video: Romsilva

Știri despre: ,