VIDEO și FOTO: Acțiune amplă a polițiștilor focșăneni: aproape 200 de şoferi au fost testaţi antidrog și cu aparatul etilotest

Sursa foto: IPJ Vrancea
Sursa foto: IPJ Vrancea

Poliția municipiului Focșani a organizat în noaptea de 6 spre 7 aprilie, o acțiune punctuală pentru combaterea faptelor antisociale de natură a tulbura ordinea și liniștea publică precum și conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. La acţiune au participat 30 de poliţişti din cadrul Poliției municipiului Focșani, care au fost sprijiniţi de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigarea criminalității economice şi  investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Astfel, în cadrul acţiunii au fost controlate peste 200 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 198 de conducători auto și aplicate 4 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 3045  lei. De asemenea, polițiștii au efectuat testări pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat substanţe psihoactive.

Totodată, au fost legitimate peste 230 de persoane, depistate în zonele unde au fost înregistrate evenimente cu violență. În acest context, având la bază analiza situaţiei operative care evidenţiază că multe din faptele cu violenţă se produc în urma unor conflicte spontane pe fondul consumului de alcool, poliţiştii vor desfășura periodic astfel de acțiuni, atât în zonele cu risc cât și în trafic.

Știri despre: ,