„Ziua Porţilor Deschise”, eveniment organizat la sediul ISU Vrancea

Sursa foto:Arhivă
Sursa foto:Arhivă

Ziua Protecţiei Civile din România este sărbătorită în fiecare an, în ziua de 28 februarie, dată la care, în anul 1933, Regele Carol al II-lea, prin “Înalt Decret Regal nr.468″, a aprobat Regulamentul apărării contra atacurilor aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile rezultată în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial. Momentul este considerat drept actul de naştere al Protecţiei Civile, instituţie care, iniţial, purta denumirea de “Apărare Pasivă”.

Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a organizat activităţi dedicate aniversării Zilei Protecţiei Civile din România. Premergător acestei zile, în perioada 09 februarie-15 februarie, în centrele comerciale şi în Bazarul Obor din municipiul Focşani, au fost amplasate puncte mobile de informare preventivă unde au fost distribuite materiale informative  (pliante,broșuri, etc.) iar cetăţenii au avut posibilitatea de a afla sau a-şi reaminti regulile de comportare în situaţii de urgenţă promovate în cadrul campaniilor “Nu tremur la cutremur”, “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” și “R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale”.

Pentru a marca acest eveniment, Asociația Sportivă a Pompierilor din România  – Sucursala Vrancea împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”  ,  a organizat, în perioada 21 februarie -22 februarie competiția sportivă “Cupa 28 februarie “,  ediția a XIV-a – 2019 la următoarele discipline: tenis de masă; biliard; bowling şi darts. De asemenea, cu această ocazie fost editat un număr festiv al revistei “Salvatorii vrânceni” în care sunt prezentate misiunile inspectoratului şi cadrele care s-au remarcat în timpul intervenţiilor.

Joi, 28 februarie, la sediul I.S.U. Vrancea, începând cu ora 13.00 va avea loc o ceremonie militară la care sunt invitate să participe oficialităţile locale şi judeţene. În intervalul orar 13.00 – 15.00,  se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, activitate ce oferă posibilitatea celor interesaţi să cunoască misiunile structurilor profesioniste şi tehnica de intervenţie a pompierilor vrânceni. De asemenea, vizitatorii vor fi informaţi despre riscurile specifice şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.