Mitul spulberat- carne albă sau carne roșie? Vezi descoperirea de ultimă oră

Sursa foto: diagnosisdiet.com

Are mai puțin colesterol carnea albă față de cea roșie? Am tinde să spunem că da, însă un studiu recent dă peste cap tot ce știam până acum. Carnea este la fel de periculoasă. Studiul a fost realizat la Institutul Children`s Hospital din Oakland. Oamenii de știință au eliminat din teste carnea de pește și produsele procesate, precum cârnații sau șunca. Au ajuns la concluzia că, dacă vrem să ne diminuăm nivelul de colesterol din sânge, ar trebui să consumăm mai puțină carne, indiferent că este vorba de cea de pui ori de vită sau porc. Pentru că are același efect negativ asupra sănătății vaselor sangvine.

Poate fi eliminată carnea din alimentație? Cu certitudine, nu! Dar cel mai bine este să mâncăm proteine din lactate și legume, precum fasole sau ciuperci. Specialiștii spun că nu ar trebui să ne uităm la colesterol când alegem între sortimentele de carne, ci la aportul pe care îl au în apariția bolilor cardiovasculare. Iar la acest capitol, carnea roșie rămâne în continuare pe primul loc, dar distanța față de celelalte, prin aportul de colesterol, nu este mare.

Știri despre: , ,