Gospodării afectate de flăcări la Odobești, loc de joacă incendiat la Focșani

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au fost solicitați să intervină la două misiuni de stingerea a incendiilor, la Odobești și Focșani.

***

Astfel, prima misiune a fost anunțată în jurul orei 03:00, semnalând un incendiu la o gospodărie din orașul Odobești. Până la sosirea forțelor de intervenție, flăcările s-au propagat la alte două gospodării. Pompierii militari au intervenit cu 5 echipaje, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială de primă intervenție și comandă. Totodată, la fața locului au acționat și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești, cu o autospecială de stingere.

După mai bine de 4 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În urma evenimentului au fost afectate 3 gospodării. Au ars acoperișurile a două locuințe și trei anexe, cuprinzând o suprafață totală de aproximativ 350 mp, mobilier și alte bunuri de uz casnic.  Cauza probabilă a incendiului: coș de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

 ***

A doua intervenție a mobilizat un echipaj de stingere, după ce un apel la numărul 112  primit în jurul orei 04:20, anunța un incendiu la un spațiu de joacă situat pe str. Ulmului din municipiul Focșani. Ajunși la locul indicat, pompierii au localizat și au lichidat,  în cel mai scurt timp, incendiul ce se manifesta la locul de joacă, pe o suprafață de 6 mp. Cauza probabilă a incendiului: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

***

Având în vedere faptul că, burlanele şi coşurile de fum necurățate șau neizolate corespunzător față de materialele combustibile reprezintă una din principalele cauze de incendiu în perioada sezonului rece, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea recomandă cetăţenilor respectarea cu stricteţe a măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade:

  • coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic, de persoane specializate şi autorizate;
  • nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperișului, planşeului etc.;
Știri despre: , ,