????̆?? ??????? ?????? ?????????????? ?????????, ????????????? ?̦? ?????????? ???????̆ ??? ?????? ??????̦??? ?? ????????̦?̆ ???????̆ ??????

Compartimentul Prevenire, marginalizare și excluziune socială din cadrul Direcției de Asistență Socială Panciu a fost dotat, de curând, cu două scutere electrice, o bicicletă și o tricicletă, destinate deplasării pe teren a personalului.

Investiția s-a realizat prin intermediul proiectului „Dotarea Compartimentului Prevenire, Marginalizare și Excluziune Socială din cadrul Direcției de Asistență Socială Panciu”, implementat de Primăria Orașului Panciu.
Proiectul are o valoare eligibilă 15.1650 Euro, din care finanțare
publică prin PNDR 12.837 Euro și cofinanțarea privată a beneficiarului- 2.323 Euro.
Finanțarea s-a realizat prin Programul LEADER, în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală din cadrul Programulului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 – Măsura de finanțare M6/6B – Integrarea minorităților locale al Asociației Grupului de Acțiune Locală Podgoria Panciu.
Autoritatea contractantă este Agenția pentru Finanțarea Inverstițiilor Rurale (A.F.I.R.), din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Datorită acestui proiect, Compartimentul Prevenire, marginalizare și excluziune socială beneficiază și de alte dotări moderne, precum:

  • laptopuri
  • imprimantă multifuncțională
  • birouri și scaune de birou
  • dulapuri și fișete metalice pentru beneficiari genți urgență echipate și pelerine de ploaie.

Toate acestea vor facilita acordarea serviciilor sociale la standarde superioare spre beneficiul direct al cetățenilor aflați în situație de risc.
Beneficiarii serviciilor sociale acordate de Compartimentul Prevenire, marginalizare și excluziune socială sunt:
persoane adulte aflate în situație de risc de marginalizare și excludere socială, inclusiv minoritatea romă;
familii/grupuri aflate în situație de risc de marginalizare și excludere socială, inclusiv minoritatea romă;
Principalele activități:
de furnizare a serviciilor sociale în comunitate; de valorificare a potenţialului membrilor comunităţii în vederea prevenirii situaţiilor de neglijare, abuz, abandon, violenţă, excluziune socială etc. de informare a potenţialilor beneficiari, autorităţilor publice şi publicului larg despre domeniul său de activitate şi de promovare a drepturilor beneficiarilor şi a unei imagini pozitive a acestora, de promovare a drepturilor omului în general, precum şi de prevenire a situaţiilor de dificultate în care pot intra categoriile vulnerabile care fac parte din categoria de persoane beneficiare.
Primar,
Nicolai MĂRĂSCU