Mâine încep lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 205E Vidra – Vizantea Livezi – Câmpuri

Mâine încep lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 205E Vidra – Vizantea Livezi – Câmpuri, una dintre cele mai ample lucrări de infrastructură care se derulează la nivelul județului Vrancea. Traficul auto va fi întrerupt începând cu data de 13 octombrie, în timpul execuției lucrărilor, pe sectorul ieșire comuna Vidra (spre comuna Vizantea Livezi) până la podul  din beton armat la km 49+776, peste pârâul Vizăuți.

Având în vedere complexitatea lucrărilor, care prevăd, conform proiectului tehnic, executarea a 1.300 de coloane forate la mare adâncime pe sectoarele afectate de alunecările de teren (fapt care presupune prezența utilajelor de construcție de mare tonaj), precum și demolarea și construirea unui pod nou din beton armat la km 49+776, peste pârâul Vizăuți, la intrarea în Vizantea-Livezi, singura soluție pentru buna desfășurare a lucrărilor a fost stabilită închiderea circulației autovehiculelor, începând cu data de 13 octombrie 2022.

Constructorul care va efectua lucrarea, asocierea SC Cristilory Prod SRL – SC Dimex-2000 Company SRL, a notificat în acest sens Consiliul Județean Vrancea și a solicitat inițierea demersurilor necesare pentru închiderea circulației rutiere pe sectoarele afectate de alunecări de teren, o notificare în acest sens fiind transmisă și către Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea. Constructorul estimează că această măsură va fi valabilă circa 6 luni, cât timp va dura execuția lucrărilor pe acest tronson.

Varianta ocolitoare pentru comuna Vidra va fi DN 2D, iar pentru locuitorii comunelor Vizantea Livezi și Câmpuri va fi DN 2L.

Pe drumul județean 205E, km. 43+944 – 63+189, pe traseul Vidra – Vizantea Livezi – Câmpuri, pe o lungime de 19 km, vor fi efectuate lucrări de modernizare și consolidare, astfel: tronsoane de consolidare, terasamente, covor asfaltic, ziduri de sprijin, rigole și podețe, semnalizare rutieră și vor fi realizate trei poduri. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni, iar constructorul este obligat prin contract să ofere o garanție a lucrărilor efectuate pentru o perioadă de 10 ani.

Valoarea totală a lucrărilor de execuție este de 87.064.125 lei (17.412.825 euro),  prin Programul Național de Dezvoltare Locală, aceasta fiind cea mai mare finanțare din țară în cadrul PNDL.