Au început lucrările pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în Bolotești

În comuna Bolotești au început astăzi lucrările pentru extinderea și reabilitarea sistemului de apă și canalizare, eveniment la care a fost prezent președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, alături de primarul comunei Bolotești, Fane Popa, directorul SC CUP SA, Gheorghe Vasilescu, reprezentanții constructorilor și cetățeni. Lucrările care au demarat în comuna Bolotești cuprind extinderi de: 5.080 ml la rețelele de distribuție a apei, 10.970 ml la la rețelele de canalizare, 2.683 ml conducte de refulare și 3 buc de extindere la stațiile de pompare a apelor uzate. Acest obiectiv de investiții face parte din contractul de lucrări “VN – CL – 05 Reţele apă și canalizare în gruparea Odobești”, din cadrul proiectului regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – Etapa a II-a”.

,,Știți foarte bine că noi avem vocație de constructori și ne ținem de cuvânt față de cetățenii județului Vrancea. Vranceaqua însumează lucrări în valoare de 248 de milioane de euro și este o lucrare gigant pentru cetățenii județului Vrancea și pentru infrastructura privind calitatea vieții lor. Astăzi începem lucrările de canalizare și extinderea rețelelor de apă în comuna Bolotești. Și gaze o să fie în comuna Bolotești. Defapt o să extindem inclusiv conducta din sudul județului. Am avut o discuție extrem de serioasă cu domnul director, Ion Sterian, de la Transgaz și o să facem cât mai multe eforturi și lucruri absolut necesare și vitale pentru cetățeni”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Termenul de execuție al lucrărilor din cadrul acestui contract este de 24 luni + 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Populația deservită este de circa 18.000 locuitori din orașul Odobești, din comuna Boloteși și din comuna Jariștea. Valoarea totală a lucrărilor este de 47.935.333,90 lei (echivalentul a 10.091.649 euro) din care 40.745.033,82 lei sunt asigurați din fonduri europene, 6.231.593,40 lei din fonduri de la bugetul de stat și 958.706,68 lei din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și ale UAT-urilor. Antreprenorul general al lucrărilor este HIDROCONSTRUCȚIA S.A București.