Concursul „Firul alb și firul roșu-între tradiție și inovație“ a ajuns la cea de-a IX-a ediție

Sursa foto: Arhivă
Sursa foto: Arhivă

În această săptămână, au început înscrierile pentru cea de-a IX-a ediție a Concursului de Mărțișoare „Firul alb şi firul roşu – Între tradiţie şi inovaţie”, inițiat de maistrul instructor Lenuța Panaete, de la Cercul de Artă Textilă, din cadrul Clubului Copiilor Panciu, eveniment organizat împreună cu Primăria Orașului Panciu, Casa de Cultură Mihai Eminescu Panciu și Palatul Copiilor Focșani, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. „Acest concurs are ca scop dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii copiilor în domeniul artistic, păstrarea tradiţiilor şi transmiterea mesajului artistic generaţiilor următoare, cultivarea abilităţilor de comunicare în relaţiile interpersonale, precum și valorificarea materialelor reciclabile. Ca noutate, în 2019, concursul va avea caracter regional, fiind înscris în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene, la poziția 2.120, pagina 73“, precizează maistrul-instructor, Lenuța Panaete. La concurs sunt invitaţi elevi care frecventează cercurile de profil din cluburile şi palatele copiilor din toată ţara. Concursul va avea trei secţiuni:

  1. Mărţişoare tradiţionale (tehnica, materiale şi format la alegere);
  2. Mărţişoare din materiale reciclabile (tehnica, materiale și format la alegere)
  3. Mărţişoare neconvenţionale (tehnica, materiale și format la alegere)

La fiecare secţiune, lucrările vor fi jurizate pe categorii de vârstă, respectiv: 7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani. Pentru fiecare secţiune şi categorie de vârstă, numărul maxim de lucrări acceptate este 5. Fiecare lucrare va avea menţionat pe verso: titlul, secțiunea, vârsta elevului și unitatea şcolară de unde provine, localitatea, numele profesorului îndrumător. Lucrările vor fi trimise prin poştă, la adresa: Clubul Copiilor Panciu, B-dul Independenţei nr. 2, jud. Vrancea, loc. Panciu, cod 625400, în ambalaje care să asigure integritatea lucrărilor, însoţite de o listă a lucrarilor expediate și un plic format A4, autoadresat și timbrat. Data limită de expediere este 3 martie 2019. Confirmarea de participare se va face până la data de 20 februarie 2019, la numărul de telefon 0237/275.537 sau 0728/848.081 sau pe adresa de e-mail: ccpanciu@gmail.com.

Jurizarea va avea loc joi, 7 martie 2019, la Casa de Cultură Mihai Eminescu Panciu, instituție care va găzdui și festivitatea de premiere, pe data de 12 martie 2019. Vor fi acordate diplôme pentru locul I, II, III şi menţiune la fiecare categorie de vârstă şi secţiune, maxim 25% din numărul participanților, cât şi diplome de participare pentru profesorul coordonator. „În fiecare an, Primăria Orașului Panciu susține acest proiect care promovează tradițiile de mărțișor. Consider că este foarte important să păstrăm aceste tradiții, încurajându-ne copiii să-și dezvolte simțul artistic, talentul și să creeze lucrări originale! Sper ca și 2019, concursul «Firul alb și firul roșu – Între tradiție și inovație» să adune participanți din toate colțurile țării, pe care îi învităm să ne trimită cele mai frumoase lucrări, care vor fi expuse la Casa de Cultură și prezentate publicului păncean! Urez mult succes tuturor!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Știri despre: ,