Focșani Tech Challenge: O competiție de robotică plină de spectacol și inovație

Într-o demonstrație impresionantă de talent și pasiune pentru știință și tehnologie, orașul Focșani se pregătește să fie gazda unui eveniment excepțional: Concursul de robotică Focșani Tech Challenge.

Programat pentru sâmbătă, 27 ianuarie, acesta aduce împreună tineri entuziaști și minți sclipitoare din întreaga țară, într-o competiție care va celebra nu doar Unirea Principatelor Române, ci și viitorul tehnologiei.

Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Colegiul Național Unirea, Colegiul Național ”Al. I. Cuza” și Centrul de Excelență Vrancea, a pus bazele acestui eveniment, dedicându-l elevilor cu o pasiune arzătoare pentru robotică și programare.

La Laguna Resort din Focșani, de la ora 10:30, 20 de echipe din 8 județe – Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați, Brăila, Neamț, Tulcea și Buzău – vor intra în competiție, având sarcina să proiecteze, să construiască și să programeze roboți conform unor reguli stricte și provocări tehnice.

Fiecare echipă, alcătuită din 10 copii talentați și 1 sau 2 profesori coordonatori, va aduce în fața publicului și a juriului creațiile lor inovative.

Se estimează că numărul total al persoanelor implicate, inclusiv concurenți și coordonatori, va ajunge la aproximativ 300, făcând din acest eveniment nu doar o competiție, ci și un loc de întâlnire pentru comunitatea tehnologică în ascensiune.

Ziua va începe cu o expoziție a standurilor echipelor, oferind publicului ocazia să admire de aproape inovațiile și creativitatea tinerilor.

Ceremonia de deschidere a concursului va avea loc la ora 11:00, după care se vor derula jocurile cu roboții, un adevărat spectacol tehnologic.

Publicul din Focșani este invitat să participe și să interacționeze cu membrii echipelor până la ora 17:00, când se estimează închiderea competiției.

Evenimentul Focșani Tech Challenge este mai mult decât o simplă competiție; este o celebrare a ingeniozității, a muncii în echipă și a dorinței de a împinge granițele cunoașterii.

Prin acest concurs, orașul Focșani nu doar că omagiază Unirea Principatelor Române, dar și demonstrează angajamentul său față de promovarea inovației și tehnologiei printre tineri.