Cristi Valentin Misăilă: ”Focșaniul multicultural din perioada interbelică, orașul în care au conviețuit români, armeni și evrei”, cu ocazia aniversării a 164 ani de la Unirea Principatelor Române – tur ghidat

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani a organizat astăzi, 24 ianuarie 2023, un tur ghidat denumit ”Focșaniul multicultural din perioada interbelică, orașul în care au conviețuit români, armeni și evrei”, cu ocazia aniversării a 164 ani de la Unirea Principatelor Române.
✅Cele peste 50 de persoane înscrise au vizitat pe rând Biserica ”Sfânta Înviere” și cimitirul armean, Biserica Armeană ”Sfânta Maria” de pe strada Republicii, Sinagoga Evreiască de pe strada Oituz și Borna de Hotar din Piața Unirii, poate cel mai reprezentativ monument al Focșaniului.
✅Colecționarul focșănean Petru Mincu și ghidul de turism Florin Sima au prezentat participanților istoria locurilor vizitate și fotografii din perioada interbelică cu imobile din Focșani aparținând comunității armenești.
✅Centrul de Turism a fost punctul de plecare al turului, iar transferul din Piața Unirii către locurile vizitate și retur a fost făcut cu autobuzele electrice ale TPL Focșani.
Cristi Valentin Misăilă