Cristi Valentin Misăilă: Am deschis, astăzi, manifestările care sunt organizate în Municipiul Focșani cu prilejul aniversării a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Dimineață, în sala Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia”, am transmis un mesaj de bun venit invitaților din Republica Moldova, de la Chișinău, Tiraspol, Bender, care au participat la seminarul internațional ”Uniți prin istorie! Spațiul românesc la 164 ani de la Unirea Principatelor. Unitate, diversitate, memorie” pregătit de Liceul de Artă Gh. Tattarescu❗️
✅Invitatul special al evenimentului a fost conferențiar doctor Octavian Țîcu care a lansat volumele ”O istorie ilustrată a românilor de la Est de Prut (1792-prezent)” și ”Rusia și separatismul transnistrean în Republica Moldova: Implicări geopolitice, militare și energetice”.
✅Ulterior, la Muzeul Unirii din Focșani, am reamintit că modelul celor care au făcut posibil evenimentul de la 24 ianuarie 1859 trebuie să fie un exemplul pentru clasa politică de astăzi.
✅Invitatul special al simpozionului ”Contribuția Franței la înfăptuirea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859” a fost Excelența Sa, Doamna Laurence Auer, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Franței în România.
Știri despre: