Cristi Valentin Misăilă: INVITAȚIE

Suntem încântați să anunțăm organizarea unui nou tur ghidat în Municipiul Focșani în data de 24 ianuarie 2023, cu ocazia aniversării a 164 ani de la Unirea Principatelor Române❗
✅Turul este organizat de către Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani și va fi realizat de ghidul de turism Florin Sima fiind dedicat ”Focsaniul multicultural din perioada interbelică, orașul în care au conviețuit români, armeni și evrei”.
✅Cu această ocazie colecționarul Petru Mincu va prezenta mai multe fotografii din perioada interbelică cu imobile din Focșani aparținând comunității armenești.
?Data: 24 ianuarie 2023
?Ora: 9.30
?Durată: aproximativ 2 ore.
?Punct de întâlnire: Monumentul Unirii din Piața Unirii, Focșani
?Traseul propus ???
?Vizită Biserica ”Sfânta Înviere” și cimitirul armean unde vom asculta povești cu arome de ceai, cafea și mirodenii orientale, dar și o frumoasă poveste despre meșterii pantofari armeni.
?Continuam traseul nostru pe Strada Republicii unde va fi vizită Biserica Armeană ”Sfânta Maria”.
?De aici pașii ne poartă către Sinagoga Evreiască. Turul nostru trece rapid pe la bustul părintelui arhitecturii moderne românești Ion Mincu, pe la vechea Prefectură Putna, apoi pașii ne poartă pe vechea Strada Mare, o Calea Victoriei în miniatură.
?Vom opri turul nostru la Borna de Hotar ultimul, dar poate cel mai reprezentativ monument al Focșaniului, Borna de hotar ce ne aduce aminte de Unirea Principatelor Române de la 1859.
?Transferul din Piața Unirii la Biserica ”Sfânta Înviere” din cartierul Gară CFR și retur se face cu autobuzele electrice ale TPL Focșani.
?Turul este gratuit.
?Înscriere: Pentru a participa la tur este necesară înscrierea dvs la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani folosind Facebook Messanger.
Știri despre: