Expoziție de pictură de excepție a artistei Ana Maria Bălan, la Palatul Administrativ al orașului Panciu

La Palatul Administrativ al Orașului Panciu a avut loc miercuri, 12 decembrie,  vernisajul expoziției de pictură semnată de tânara Ana Maria Bălan. Lucrările sunt expuse în holul principal de la etajul I și se adresează tuturor iubitorilor de frumos. „Ne-am gândit ca, în pragul sărbătorilor de iarnă, să aducem un plus de bucurie în sufletul tuturor iubitorilor de artă și de frumos, oferindu-le posibilitatea de a admira lucrările tinerei și talentatei Ana Maria Bălan. Mă bucur că a acceptat invitația noastră de a-și expune lucrările la Palatul Administrativ și sperăm să fie o experiență plăcută, mai ales pentru ea, ca artist, dar și pentru noi!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Expoziția include cele mai recente lucrări realizate de Ana Maria Bălan. Singura excepție este reprezentată de un tablou din 2014, anul de debut el tinerei pictorițe. „Această expoziție îmi oferă oportunitatea de a le prezenta păncenilor câteva dintre cele mai recente lucrări. În ultima vreme, deseori am fost întrebată unde pot fi văzute picturile mele! Prounerea de a expune la Palatul Administrativ a venit la momentul potrivit!“, a afirmat Ana Maria Bălan.

Ana Maria Bălan este absolventa Promoției 2010 a Liceului Teoretic ,,Ioan Slavici” din Panciu. Ulterior, a urmat cursurile Facultății de Design de Produs și Mediu, specializarea Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, din cadrul Universității Transilvania din Brașov și cele de master la Facultatea de Ingineria Lemnului, specializarea Ecodesign și Restaurare Mobilier.

Cei doi ani de master mi-au oferit șansa de a mă convinge că ceea ce mă atrage este partea creativă, reușind să dau randament cu adevărat și să fiu eficientă în toate proiectele la care am luat parte, în toată această perioadă. Primul meu tablou a fost o confirmare că mica investiție nu a fost degeaba. Am continuat și am considerat-o terapie pentru suflet. Începusem să fac tablouri pentru prieteni, pentru copii, iar ulterior mi-am câștigat și primii bănuți din pictură“, a precizat Ana Maria Bălan.

La îndemnul apropiaților, ea s-a dedicat total picturii în ianuarie 2018. „De data aceasta simt că este mai mult decât o relaxare. E o parte din mine. Cu îndrăzneală, îmi pun sufletul pe pânză. Mă exprim axându-mă pe exploziile de culori. Natura mă inspiră iar siluetele mă ajută să creez dinamică și emoție în tablouri. Cerul, Universul, Constelația… le consider favorite și le pictez cu sufletul descoperit. Mă simt conectată cu ele. Pictura e un refugiu. Îmi completează viața și îmi permite să-mi exprim liber sentimentele. Vă propun culoare. A devenit o constantă a existenței noastre cotidiene și o nevoie a sufletului“, spune tânara artistă plastică din Panciu.

Expoziția de la Palatul Administrativ din Panciu rămâne deschisă publicului atât pe parcursul lunii decembrie, cât și în luna ianuarie 2019. Cei interesați de lucrările și activitatea Anei Maria Bălan o pot contacta pe pagina ei de facebook https://www.facebook.com/anamariabalan.art.