Primăria Răstoaca: Se apropie Sărbătorile Pascale și fiecare dintre noi își dorește să facă mai multe achiziții atât din magazinele fizice, cât și din cele online

Comerțul online aduce multe oportunități dar implică și un risc mai mare de fraude, cărora le putem cădea victime, de aceea trebuie să fim atenți cum și de unde achiziționăm anumite produse. Recomandări pentru cumpărături în siguranță:
? Atunci când navigaţi pe internet de pe dispozitivul dumneavoastră, asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS – pictograma unui lacăt arătând că pagina accesată este securizată.
? Nu faceţi niciodată click pe un link, o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat. Verificaţi adresa de pe care v-a fost transmis mesajul. De multe ori aceasta provine de la un domeniu care nu are legătură cu acea companie.
? Evitaţi operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresă de e-mail.
? Aveţi grijă dacă accesaţi o pagină web care conţine greşeli gramaticale.
? Dacă se cumpără bunuri de la persoane fizice, trebuie cerute documentele de provenienţă ale acestora (factura sau bonul fiscal cu care a fost cumpărat iniţial produsul de la magazin) şi certificatul de garanţie emis de producător.
? Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute.
? Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire.
? Plătiţi pentru marfă după ce v-aţi asigurat că aţi primit ce aţi comandat.
? În cazul în care efectuaţi totuşi plata online pentru diferite produse, fiţi atenţi când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet.
? Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe card).
? Este mai sigur să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor online pe care să îl încărcaţi numai cu suma necesară achiziţiei.

Știri despre: