S-a inaugurat Compartimentul Gastroenterologie al Spitalului Orășenesc Panciu

Primarul Iulian Nica și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, au inaugurat astăzi, Compartimentul Gastroenterologie al Spitalului Orășenesc Panciu.   „Suntem martorii unui moment important, atât pentru orașul Panciu, cât și pentru localitățile de pe Valea Șușiței, dar și pentru Spitalul Orășenesc. Începând cu luna decembrie, în urma eforturilor depuse atât de conducerea Spitalului, cât și de autoritățile publice locale și județene, am reușit să primim avizul de înființare a unui nou compartiment, de Gastroenterologie. Până acum, exista doar un cabinet, în Ambulatoriu, în care se realizau doar consultații. Să fie într-un ceas bun!“, a declarat, la tăierea panglicii inaugurale, primarul Iulian Nica.

Edilul-șef a mulțumit managerului Silviu Tacu și medicului Claudia Vasiliu pentru munca depusă în vederea obținerii avizului de înființare a noului compartiment al Spitalului. ,,Fosta conducere a Spitalului Orășenesc Panciu nu a reușit să materializeze, timp de doi ani, acest efort pe care noi l-am făcut în mai puțin de un an, cu sprijinul doamnei doctor Vasiliu și al domnului Silviu Tacu. Vreau să vă spun că nu a fost atât de greu, cu toate că a trebuit să facem mai multe  drumuri la Ministerul Sănătății, pentru a primi acest aviz. Mă bucur că astăzi am reușit să ducem mai departe un vis al nostru, al tuturor, în special al angajaților Spitalului Orășenesc Panciu, al medicilor, al asistenților medicali, pentru că, astfel, putem veni mai ușor în sprijinul celor care au nevoie de ajutor. Vreau să o felicit pe doamna doctor Vasiliu pentru implicarea sa. Și-a dorit foarte mult înființarea unui compartiment, pentru că dumneaei își desfășura activitatea doar într-un cabinet de Ambulatoriu, pe care am reușit să-l realizăm în urma implementării unui proiect cu fonduri europene și să-l dotăm cu echipamente de ultimă generație“, a mai precizat primarul Iulian Nica.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, a transmis celor prezenți mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan.     „Ziua de 6 decembrie are o dublă semnificație pentru orașul Panciu – inaugurarea noului Compartiment de Gastroenterologie, dar și sărbătorirea Sfântului Ierarh Nicolae. Mă bucur foarte mult că această investiție a fost realizată cu succes, pentru că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea, susțin dezvoltarea sistemului medical de care cetățenii au atâta nevoie! De asemenea, felicit această inițiativă, deoarece sănătatea este unul dintre sectoarele vitale ale societății românești, care are nevoie de sprijinul și implicarea autorităților publice. În acest context, vreau să subliniez faptul că am depus toate eforturile în vederea construirii noului spital județean, modern, pentru toți locuitorii județului Vrancea, ce face parte dintr-o viziunea a mea, pe termen lung, privind asigurarea unor servicii medicale de calitate. Vă urez vouă, cadrelor medicale, mult succes și putere de muncă în noul an! La fel și dumneavoastră, dragi invitați! Sărbători fericite și multă sănătate!“, se arată în mesajul președintelui Marian Oprișan.

Compartimentul Gastroenterologie al Spitalului Panciu are un număr de 5 paturi și este amplasat la nivelul etajului 1 al pavilionului Chirurgie. În structura acestuia sunt incluse: 3 saloane pentru pacienți, un cabinet medical, un cabinet endoscopie, un cabinet pentru cadre medii, un oficiu alimentar,un grup sanitar pentru personal, un grup sanitar pentru bolnavi, hol central, spațiu ustensile de curățenie, spațiu depozitare lenjerie murdară, spațiu depozit material de curățenie, spațiu depozit lenjerie curată. Compartimentul beneficiază de echipamente medicale moderne, precum: sistem videoendoscopie cu gastroscop și colonoscop SILVER SCOPE Model 13952 Firma KARL STORZ-ENDOSKOPE;  accesorii endoscopice; sondă abdominală și de părți moi ecograf; concentrator de oxigen 525 KS De Vilbiss; ecograf Doppler model Q5 CHISON; EKG cu soft diagnostic; monitor pentru semne vitale; tensiometru, mobilier medical.

    Serviciul medical de specialitate va fi asigurat de către medicul Claudia Vasiliu, cu competență în endoscopie digestivă, diagnostic și terapeutică și competență în ecografie generală. „Îi mulțumesc domnului primar, Iulian Nica, pentru încrederea acordată. Fără ajutorul autorităților locale nu am fi putut ajunge până în punctul în care ne aflăm astăzi. Vreau să mulțumesc și personalului Spitalului, care s-a implicat trup și suflet și ne-a sprijinit în acest demers. Eu consider că este binevenit un astfel de compartiment în spitalul nostru, întrucât există o adresabilitate mare pe această patologie și pe aceste diagnostice și sperăm să venim în întâmpinarea pacienților, oferindu-le și proceduri precum endoscopii digestive, ecografii, prelevări de biopsii și altele. Încă o dată, mulțumesc domnului primar și domnului manager, fără ajutorul lor, nu aș fi reușit!“, a concluzionat medicul Claudia Vasiliu.