Salvatorii de la Stația de Pompieri Panciu au sărbătorit 21 de ani de la înființare

Primarul Iulian Nica a participat vineri, la festivitatea prilejuită de sărbătorirea a 21 de ani de la înființarea Stația de Pompieri Panciu, ca subunitate specializată din cadrul Grupului de Pompieri Anghel Saligny al judeţului Vrancea. Amfitrionul evenimentului a fost maiorul Costel Răduță, comandantul Stației de Pompieri Panciu. Acesta a reamintit faptul că, subunitatea pe care o conduce s-a înființat pe data de 1 mai 1998, prin Ordinul Ministrului de Interne nr. I/01022 și că raionul de intervenţie al Staţiei de Pompieri Panciu cuprinde oraşele Panciu şi Mărăşeşti, precum şi comunele: Ţifeşti, Fitioneşti, Moviliţa, Străoane, Răcoasa, Câmpuri şi Soveja. În alocuțiunea sa, primarul Iulian Nica a felicitat pompierii pănceni pentru activitatea desfășurată până în prezent și pentru intervențiile care au contribuit la salvarea de vieți omenești și la evitarea pierderilor de bunuri.

 „Această sărbătoare îmi oferă ocazia de a vă felicita și de a vă mulțumi, în numele tuturor locuitorilor din zona care acoperă raionul de intervenție, pentru întreaga activitate desfășurată în cei 21 de ani de existență a Stației Panciu! Primiți din partea noastră întreaga recunoștință pentru curajul, profesionalismul, determinarea, devotamentul, disciplina, dar mai ales, pentru spiritul de sacrificiu dovedite în misiunile care au contribuit la salvarea de vieți omenești și la evitarea pierderilor de bunuri! De cele mai multe ori, ați fost singura speranţă pentru cei amenințați de furia flăcărilor, a apelor sau a celorlalte calamitățile naturale. Întotdeauna, ați avut un rol esenţial în menţinerea siguranţei publice și în gestionarea situaţiilor critice! În 21 de ani ați scris o frumoasă pagină a istoriei comunității păncene! Vă mulțumesc, vă respect, vă admir și vă asigur, în continuare, de sprijinul meu și al Primăriei Orașului Panciu! Vă urez multă sănătate, putere de muncă și mult succes pentru îndeplinirea nobilei și generoasei misiuni pe care o aveți!“, a declarat primarul Iulian Nica.

În cadrul evenimentului, inspectorul-șef al ISU Vrancea, colonelul Flaviu Chiscop, a oferit diplome aniversare mai multor pompieri pănceni care s-au remarcat prin activitatea lor în cadrul Stației Panciu. „Pe această cale, țin să vă felicit pe toți cei care activați în cadrul subunității, să vă urez sănătate, să dea Dumnezeu să aveți misiuni cât mai ușoare sau, dacă nu vor fi ușoare, să le îndepliniți cât mai bine! Nu în ultimul rând, vă adresez un sincer la mulți ani! Nu pot decât să mă bucur că am reușit să sărbătorim împreună cei 21 de ani de activitate! Cred că, pe lângă sănătate, cel mai important este să ne întoarcem cu bine de la fiecare misiune, să salvăm cât mai multe vieți, să protejăm cât mai multe bunuri! Nu îi uit nici pe cei care ne sprijină activitatea de la Panciu! Pe această cale, adresez mulțumiri tuturor instituțiilor de la nivelul orașului și de la nivelul raionului de intervenție al Stației Panciu. Din partea Inspectoratului Județean, adresăm sincere mulțumiri domnului primar, Iulian Nica, pentru implicarea și susținerea permanentă a subunității. De asemenea, adresăm mulțumiri pentru sprijin Consiliului Județean Vrancea!”, a transmis colonelul Flaviu Chiscop.

La festivitate au mai participat generalul (r) Viorel Zaharia și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare. „Îmi face o deosebită onoare să fiu astăzi aici, la aniversarea a 21 de ani de la înființarea Stației de Pompieri Panciu! Doresc să vă transmit, din partea conducerii instituției pe care o reprezint, a domnului președinte Marian Oprișan, un mesaj de considerație și prețuire dumneavoastră, cadrelor Stației de Pompieri Panciu care, prin curaj, devotament și profesionalism ați demonstrat, prin activitățile desfășurate, că omul este mai presus de orice. La împlinirea a 21 de ani de existență a Stației Panciu, doresc să-i felicit pe profesioniștii și voluntarii din orașul Panciu! Vă mulțumim pentru faptul că vă riscați viața, încercând să vă salvați semenii aflați în pericol! Vă urez succes în nobila dumneavoastră misiune și să dea Dumnezeu să fie cât mai puține evenimente la care să fiți nevoiți să interveniți!“, a spus vicepreședintele Ionel Cel-Mare. Aniversarea a 21 de ani de la înființarea Stației de Pompieri Panciu a prilejuit și prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea instituției.