Începe Concursul de creaţie literară “Oana-Diana Renea”, ediţia a VII-a

Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea invită micii cititori să devină scriitori și lansează invitația de a participa la cea de a VII-a ediție a Concursului  de creaţie literară  “Oana-Diana  Renea”. Acest concurs de poezie este organizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea,  în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România, pentru a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII. Concursul se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei –profesor Afrodita Renea şi profesor Victor Renea.

Lucrările premiate în ediţiile anterioare au fost publicate în 2015 în volumul Oana Diana Renea: Biobibliografie, editat de Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea.  La sugestia membrilor juriului format din domnii prof. univ. dr. Costică Neagu şi prof. Valeriu Anghel vom menține ca temă a concursului –  TĂRÂMUL LECTURII. Aşteptam lucrări ale micilor scriitori de poezie, din clasele I-VIII, care îşi  pot dezvălui prin creaţiile lor, sentimente,  amintiri, fragmente sau gânduri legate de personajele de poveste, cartea preferată, plăcerea lecturii,  sau persoane (învăţătoarea, părinţii sau bunicii) alături de care au descoperit lumea cărţilor. Aici lăsăm imaginaţia copiilor să  dezvolte acest subiect extrem de generos.

ETAPELE CONCURSULUI

  • 16 noiembrie 2018: lansarea ediţiei a VII–a  concursului de Creaţie literară Oana-Diana Renea. Promovarea concursului în rândul elevilor din Focşani şi din Judeţul Vrancea şi din tara.
  • 16 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019: depunerea lucrărilor participante.
  • 7 februarie 2019:  festivitatea de premiere a lucrărilor câştigătoare, organizată de Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea.

Regulamentul este afişat pe site-ul bibliotecii www.bjvrancea.ro şi este disponibil şi pe pagina https://www.facebook.com/bjvrancea/. Participanţii se pot înscrie în concurs cu cel mult trei poezii iar organizatorii recomandă şi solicită participanţilor la concurs să trimită lucrări originale, nepublicate încă.

Le urăm succes tuturor participanților și îi așteptăm cu lucrări la sediile bibliotecii sau prin poştă, la adresa Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, strada Nicolae Titulescu, nr. 12, localitatea Focşani, judeţul Vrancea, având la expeditor doar menţiunea pentru Concursul de creaţie literară “Oana-Diana Renea”, ediția a VII-a (numele participantului regăsindu-se în interior pe colţul sigilat al lucrării).

Pentru a simplifica modalitatea de transmitere a lucrărilor și a încuraja participarea națională lucrările pot fi trimise si prin e-mail la adresa secţia_copii@bjvrancea.ro (cu menţiunea pentru Concursul de creaţie literară  “Oana-Diana Renea”, ediția a VII-a şi următoarele date de identificare: nume, prenume, vârstă, clasă, şcoală, localitate, nr. telefon. Organizatorul concursului Biblioteca Judeţeană Vrancea se va ocupa de listarea, lipirea datelor confidenţiale şi transmiterea acestora către juriu. Mulțumim cadrelor didactice care s-au implicat încă de la prima ediție a concursului în coordonarea și pregătirea elevilor și nu în ultimul rând membrilor juriului, care sunt mereu aproape de inima bibliotecii,  profesorilor Costică Neagu și Valeriu Anghel.