Momente de evocare a revoluționarului pașoptist Alecu Russo, la 200 de ani de la nașterea sa

În comuna vrânceană Soveja  a avut loc Colocviul ”200 de ani de la nașterea poetului și omului politic Alecu Russo”. A fost un moment de evocare a revoluționarului pașoptist care, în exilul său de la Soveja, a cules Balada Miorița. Despre importanța ,,Mioriței” în cultură a vorbit profesor Ana Pițu, iar despre Mănăstirea Soveja, un important monument istoric din județul Vrancea, a vorbit preotul paroh Gheorghe Nechifor.

La eveniment au participat  Traian Negulescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, părintele Cristi Popa, protopopul Protoieriei Panciu, Aurel Șelaru, inspector general adjunct la ISJ Vrancea, profesor Tamara Mocanca, inspector de specialitate la ISJ Vrancea și Margareta Tătăruș, directorul Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu”, alături de cadre didactice din Soveja. Copiii de la Școala Gimnazială Soveja au susținut un moment artistic evocator Alecu Russo.

Gazda evenimentului a fost Elena Țuțui, directorul Centrului Cultural ”Simion Mehedinți”, Soveja. Colocviul ”200 de ani de la nașterea poetului și omului politic Alecu Russo” a fost organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea în parteneriat cu Protoieria Panciu, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Primăria comunei Soveja.

Știri despre: ,