Premiu obținut de o elevă de la Şcoala Populară de Artă Focşani, la Consursul Naţional de Arte plastice „Nicolae Milord”

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, prin Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ a organizat a treia ediţie a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord”, având ca scop promovarea şi afirmarea creaţiilor elevilor şcolilor de arte din ţară, precum şi o mai bună cunoaştere a creaţiei pictorului pietrean Nicolae Milord, omagierea operei şi personalităţii artistice a acestuia.

Fiecare Şcoală Populară de Artă a selectat câte un singur participant pentru fiecare secţiune, iar fiecare concurent s-a putut înscrie în concurs cu maxim 2 lucrări. Decernarea premiilor a avut loc la data de 27 martie, la Piatra-Neamţ. La Consursul Naţional de Arte plastice „Nicolae Milord”, al Şcolii Populare de Artă din Piatra Neamţ, secţie a Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”, la secţiunea Pictură, a fost obţinut premiul al III-lea, de către eleva Oana Otilia Bouroş, elevă la Şcoala Populară de Artă Focşani. Profesor îndrumător este profesor dr. Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea. Lucrarea a fost întitulată ,,Natură moartă cu flori”. Anul acesta, juriul a fost compus din scriitorul şi criticul de artă Emil Nicolae (preşedinte juriu), Ștefan Potop (președintele filialei Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România), Ciprian Istrate, (artist plastic, președinte Asociația Culturală “ERA”), Dumitru Bostan (artist plastic) şi Carmen Elena Nastasă (manager al Centrului pentru Cultura şi Arte “Carmen Saeculare”).