15 ianuarie 2024, seară de neuitat la Teatrul Municipal din Focșani

Într-o atmosferă culturală vibranta, Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani se pregătește să găzduiască o sărbătoare de excepție.

Marcată în calendar pe data de 15 ianuarie 2024, Ziua Culturii Naționale promite un eveniment special, organizat sub egida marelui poet național, Mihai Eminescu, la împlinirea a 174 de ani de la nașterea sa.

Evenimentul, un omagiu adus „omului deplin al culturii românești”, este un prilej nu doar de a celebra, ci și de a reflecta asupra culturii române și a proiectelor culturale din Focșani.

Așa cum ne-a comunicat primarul municipiului, Cristi Misăilă, seara va fi dedicată poeziei și muzicii românești, într-un act de recunoaștere a valorilor autentice care ne definesc.

Începând cu ora 19:00, scena Teatrului Municipal va fi însuflețită de prezența doamnei Maria Murgoci și a artiștilor Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”, care ne vor purta într-o călătorie în inima tradițiilor românești.

Nu vor lipsi nici versurile eminesciene, aduse la viață de talentații actori focșăneni Paula Grosu, Roxana Lupu, Cristina Cristian Vrabie și Adrian Damian.

Invitații speciali ai serii vor fi membrii Cvintetului „Consonanțe” și artiștii Diana Saragea, Loredana Bălășoiu, Ramona Racu, alături de poetul Adrian Matei.

În calitate de gazdă a evenimentului, actorul Sorin Francu va fi cel care va face legătura între public și artiști, creând o atmosferă prietenoasă și relaxată.

Bucuria de a participa la acest eveniment este încă și mai mare datorită accesului gratuit. În acest fel, se dorește încurajarea participării cât mai largi a locuitorilor municipiului la activități culturale de valoare.

Prin astfel de inițiative, Focșaniul își reafirmă angajamentul față de valorile culturale și artistice, contribuind la promovarea acestora în rândul cetățenilor de toate vârstele.