Rabla Locală în Focșani: 119 focșăneni primesc sprijin pentru casarea mașinilor vechi

Autoritățile locale din Focșani au demarat procedura de plată pentru 119 de locuitori care s-au înscris în Programul Rabla Local în anul precedent.

În cadrul programului gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), s-au înregistrat nu mai puțin de 347 de persoane, iar până în prezent au fost depuse 211 dosare cu cererile de finanțare și documentația necesară.

Din numărul total de dosare depuse, 168 au fost acceptate de Grupul de Lucru constituit la nivelul Primăriei Municipiului Focșani.

În schimb, 38 de dosare au fost respinse pentru că nu îndeplineau condițiile specificate în ghidul de finanțare – fie erau autoturisme cu normă de poluare Euro 4, fie solicitantul avea domiciliul într-o altă localitate sau nu deținea autoturismul de cel puțin 5 ani.

Primăria Municipiului Focșani a semnat contractele de finanțare cu cei 168 de solicitanți admisibili și până acum a finalizat 119 dosare pentru care au început procedurile de plată.

În ceea ce privește celelalte 49 de dosare, se așteaptă certificatele de radiere pentru autoturisme, necesare pentru finalizarea dosarelor, și întocmirea ordonanțărilor de plată.

Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani, îi invită pe ceilalți locuitori care s-au înscris în Programul Rabla Local să depună dosarele cu cererile de finanțare și documentele justificative.

Mai sunt 136 de solicitanți care nu au depus dosarele la Primăria Municipiului Focșani pentru verificări și întocmirea contractelor de finanțare.

Prin intermediul Programului Rabla Local, autoritățile locale își propun să elimine din circulație mașinile cu o vechime de peste 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Proprietarii mașinilor casate vor primi o sumă de 3.000 de lei. Cererile de înscriere în program și documentele justificative pot fi depuse fizic la registratura Primăriei Municipiului Focșani sau online, pe adresa de e-mail primarie@focsani.info.

Documentele vor fi acceptate numai în format PDF lizibil. Informații suplimentare pot fi obținute pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Focșani.