Ajutor alimentar pentru vrânceni: Venituri mai mici de 2000 de lei? Iată cum poți primi 1.500 lei anual!

Mai mult de 60.000 de vrânceni vor beneficia de un ajutor alimentar semnificativ în acest an, grație unei măsuri adoptate de Guvern.

Cei care au un venit de până la 2.000 de lei vor primi șase tranșe de 250 de lei fiecare, adică un total de 1.500 de lei, informează primarul comunei Reghiu, Cătălin Vălisăreanu.

Cardurile de alimente, în valoare totală de 1.500 de lei anual, vor fi acordate o dată la 2 luni celor care îndeplinesc condiția de venit.

De asemenea, familiile cu cel puțin doi copii care au un venit de maxim 675 de lei pe membru de familie vor fi, de asemenea, eligibile pentru acest ajutor.

Prin această măsură, veniturile care definesc persoanele eligibile au crescut de la 1.700 la 2.000 de lei/lună.

Astfel, se menține sprijinul pentru cei care au primit aceste carduri și în anul precedent.

Scopul acestei măsuri este protejarea persoanelor vulnerabile de impactul negativ al inflației.

În lipsa acestei măsuri, anumiți pensionari și alte categorii de beneficiari care au avut o indexare a veniturilor cu rata inflației de 13,8%, ar fi depășit pragul maxim de venituri de 1.700 de lei și nu ar mai fi putut beneficia de acest sprijin.

Indexarea pensiilor sau a veniturilor cu rata inflației nu trebuie să fie un motiv de excludere a persoanelor vulnerabile de la acordarea acestui sprijin. Prin ridicarea acestui prag la 2.000 de lei, vor fi cuprinși toți cei care ar fi ieșit din program ca urmare a indexării veniturilor, a declarat primarul comunei Reghiu, Cătălin Vălisăreanu.

Până în luna februarie trebuie să se actualizeze baza de date cu beneficiarii acestui program, pentru a reflecta aceste schimbări.