Boboteaza la Buzău: Planuri pentru ridicarea unei bazilici în onoarea Sfântului Mucenic Sava Gotul

Orașul Buzău a sărbătorit Boboteaza, cunoscută și ca Botezul Domnului sau Teofania, printr-un eveniment spiritual impresionant la „Iordanul României”.

În cadrul ceremoniei, apele râului Buzău au fost sfințite într-o slujbă oficiată de ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Evenimentul a avut loc cu participarea părintelui Mihail Milea și părintelui Aurelian Damian de la Catedrala Sfântul Sava, alături de părintele militar Alexandru Tudose de la Biserica Militară „Pogorârea Sfântului Duh” din Buzău și a fost marcat de prezența sute de credincioși.

În cadrul evenimentului, ÎPS Ciprian a transmis un mesaj important: intenția de a ridica o bazilică în cinstea Sfântului Mucenic Sava Gotul, lângă apa Buzăului. Această inițiativă reprezintă un omagiu adus martiriului lui Sava Gotul și o dorință de a continua tradițiile spirituale în acest loc istoric.

Merită orașul acesta Buzău, care este atestat istoric din anul 372, să aibă aici lângă apa Buzăului o astfel de bazilică, a afirmat ÎPS Ciprian.

Proiectul bazilicii ar urma să includă trepte construite de la Biserică la râu, facilitând astfel participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie.