Eminescu reînviat în inimile tinerilor: Ziua Culturii Naționale marcată cu entuziasm în comuna Soveja!

Sub conducerea dedicată a primarului Ionuț Filimon, elevii din localitate au participat la o serie de evenimente gândite special pentru a celebra nașterea lui Mihai Eminescu, numit și „Luceafărul poeziei românești”.

Atât în sălile de clasă ale școlii, cât și la Biblioteca Comunală Soveja, tinerii au prins viață în fața operei marelui poet, desenând, recitând poezii și discutând cu pasiune despre viața și opera lui Eminescu.

Într-o lume în care tehnologia și progresul rapid par să eclipseze valorile tradiționale, inițiativele de acest gen sunt esențiale. Ele ne amintesc de importanța cultivării rădăcinilor culturale și ne ajută să nu uităm de marii noștri gânditori și creatori care au contribuit la formarea identității naționale.

Primarul Ionuț Filimon le-a mulțumit tuturor celor implicați, subliniind că evenimentele de acest gen sunt un prilej excelent de a îmbogăți cultura locală și de a păstra vie amintirea marelui nostru poet.

Această zi cu încărcătură culturală ridicată a fost, fără îndoială, un succes și un exemplu de bună practică în ceea ce privește comemorarea valorilor naționale. Mesajul este clar: cultura și valorile tradiționale nu trebuie să fie uitate, ci sărbătorite și transmise de la o generație la alta.