Focșănenii cu panouri fotovoltaice pe casă, scutiți de impozit! Cum poți beneficia și tu de această facilitate fiscală

Dacă ești rezident în Municipiul Focșani și ai montat panouri fotovoltaice la tine acasă, pregătește-te pentru vești bune!

Conform unei hotărâri recente a Consiliului Local, începând cu anul 2024, proprietarii de panouri fotovoltaice vor fi scutiți de plata impozitului pe imobile pentru o perioadă de 3 ani.

Această măsură este un răspuns al Primăriei Municipiului Focșani la creșterea numărului de locuitori care aleg să investească în surse de energie regenerabile.

Însă această scutire de impozit nu vine fără condiții.

Pentru a putea beneficia de această facilitate, trebuie să îndeplinești anumite criterii și să depui la Registratura Serviciului Impozite și Taxe sau online o serie de documente, printre care o cerere completată, copia actului de identitate, un plan de amplasament, procesul verbal de punere în funcțiune a panourilor și un certificat de racordare.

De asemenea, trebuie să demonstrezi că lucrările de instalare a panourilor fotovoltaice au fost realizate pe cheltuiala proprie și că nu ai beneficiat de subvenție AFM.

Documentele trebuie depuse până cel târziu la data de 31 martie 2024, pentru a putea beneficia de această facilitate în acest an.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a declarat că această măsură reprezintă un pas important în promovarea utilizării energiei regenerabile în orașul său.

Acesta speră că scutirea de impozit va încuraja și mai mult focșănenii să investească în panouri fotovoltaice și să contribuie astfel la protejarea mediului înconjurător.