Vizită la Soveja: Parteneriat pentru dezvoltarea turismului și sportului

Astăzi, pitoreasca localitate Soveja a fost gazda unei întâlniri de interes major pentru dezvoltarea turistică și sportivă a zonei.

O delegație din Republica Moldova, condusă de Andrei Munteanu, administratorul Complexului Agroturistic Zloți din raionul Cimișlia, a făcut o vizită în localitatea noastră pentru a discuta oportunitățile de investiții în turism și modalitățile prin care acestea ar putea genera locuri de muncă.

Ionuț Filimon, primarul comunei Soveja, a primit cu brațele deschise această inițiativă, menționând că Soveja ar putea fi un loc ideal pentru investitorii moldoveni, având în vedere parteneriatele deja existente cu mai multe localități de peste Prut.

Delegația moldoveană a fost completată de o figură marcantă a sportului, Tudor Casapu, cvadruplu campion al Uniunii Sovietice și medaliat cu bronz la Campionatele Europene și Mondiale din 1991.

Casapu, președinte al Federației Moldovenești de Haltere și colonel la CSC „Dinamo” din Chișinău, aduce în discuție și potențialul sportiv al Sovejei.

Vizita delegației moldovenești vine să îmbine turismul cu sportul, conturând o viziune unitară pentru dezvoltarea localității Soveja.

Filimon și-a exprimat optimismul că această localitate montană va deveni una dintre destinațiile turistice cu o dezvoltare armonioasă în ceea ce privește urbanismul și capabilă să găzduiască și cluburi sportive.