Neurochirurgul Leon Dănăilă, sfat pentru români pentru masa de Revelion: „Nu există alimente nocive, ci doar cantități excesive“

Pe ultima sută de metri înainte de a întâmpina Anul Nou, academicianul Leon Dănăilă, renumit medic neurochirurg, cercetător și inventator, a împărtășit cu publicul un sfat prețios.

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta ne dezvăluie cheia unei vieți sănătoase și armonioase.

Într-o eră în care dietele restricționate și trendurile alimentare sunt la ordinea zilei, medicul ne aduce aminte că nu există alimente nocive, ci doar cantități excesive.

Proteinele, grăsimile și zaharurile sunt necesare organismului, însă în doze moderate.

Începând ziua devreme, în jurul orei 3:00, academicianul își cultivă o viață echilibrată și plină de energie. În momentul când creierul său este la cote maxime de claritate, acesta profită pentru a se dedica lecturii.

Cu privire la meniul de Revelion, Dănăilă nu recomandă eliminarea grăsimilor, acestea fiind esențiale pentru buna funcționare a creierului.

Totuși, carnea, deși importantă, trebuie consumată în cantități moderate, având în vedere că excesul poate afecta durata de supraviețuire.

În încheiere, medicul ne provoacă să adoptăm obiceiuri sănătoase, să ne bucurăm de alimente în mod conștient și să ne acordăm timp pentru a ne îngriji atât mintea, cât și corpul.

Născut la Darabani, Botoșani, la 1 iulie 1933, Leon Dănăilă este un renumit medic specialist neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu” din București și politician.

Acesta a fost ales membru corespondent al Academiei Române în 1997 și membru titular în 2004. Este autor a 59 cărți și atlase de specialitate și deține 18 brevete de inventator și 10 de inovator.