Panciu prinde viață! Căminele culturale din Neicu și Satu-Nou au fost revigorate cu fonduri europene

Primăria orașului Panciu a anunțat finalizarea cu succes a proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare cămine culturale din cartierele Neicu și Satu Nou – oraș Panciu, județul Vrancea”. Acesta a fost finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 și a avut ca obiectiv central dezvoltarea infrastructurii culturale și recreative, precum și îmbunătățirea spațiilor publice urbane.

Grație acestui proiect, căminele culturale din cartierele Neicu și Satu-Nou au fost modernizate și reabilitate, fiind dotate cu echipamentele necesare desfășurării optime a activităților culturale. Mai mult, a fost modernizată și calea de acces către Căminul Cultural Satu Nou, pe Aleea Grivița, facilitând astfel accesul locuitorilor la aceste spații culturale.

Iubitorii de frumos și de recreere nu au fost uitați. În cadrul aceluiași proiect, au fost create două noi locuri de joacă pentru copii, conexe celor două cămine culturale.

Acestea sunt dotate cu complexe de joacă multifuncționale, incluzând leagăne, tobogane și balansoare.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 4.274.444,25 lei.

Din această sumă, 4.188.955,37 lei reprezintă fonduri nerambursabile, împărțite astfel: 3.633.277,61 lei din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (85%) și 555.677,76 lei din bugetul național (13%). Diferența de 85.488,88 lei (2%) a reprezentat cofinanțarea eligibilă a UAT Panciu.

Această investiție subliniază angajamentul autorităților locale pentru dezvoltarea orașului Panciu, oferind o nouă viață spațiilor culturale și recreative, și reconfirmă faptul că Panciu este un oraș în plină ascensiune, cu un viitor strălucitor.