Plata taxelor locale, la un click distanţă! Evitați cozile la ghișee și achitați on-line taxele și impozitele locale

Începând cu data de 5 ianuarie 2024, cetățenii municipiului Focșani vor putea să achite taxele și impozitele locale în mod online, dar și prin intermediul altor metode de plată inovative implementate de Primăria Focșani.

Într-o lume în care tehnologia digitală preia controlul, această decizie reprezintă un pas uriaș în direcția modernizării și simplificării proceselor administrative.

Plata taxelor și impozitelor locale va putea fi realizată rapid și comod de acasă sau de oriunde v-ați afla, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, care funcționează 24 de ore pe zi.

Pentru a beneficia de acest serviciu, utilizatorii trebuie să acceseze site-ul menționat și să urmeze pașii indicați: solicitare de date de acces, introducerea CNP-ului, validarea cardului și trimiterea unui e-mail. În cazul în care apare mesajul că datele dumneavoastră nu sunt încărcate, vă puteți adresa direct la numărul de telefon 0237/236000, interior 310.

O altă alternativă de plată implementată de Primăria Municipiului Focșani sunt infochioșcurile, unde pot fi achitate taxele, amenzile sau impozitele locale. Acestea sunt amplasate în locații strategice din municipiu, cum ar fi sediul Primăriei, Palatul de Justiție, Piața Moldovei sau Centrul Comercial Promenada Focșani.

Pentru cei care preferă metodele clasice de plată, există posibilitatea de a achita impozitele la oricare dintre cele 9.000 de Stații de Plată SelfPay din țară. În municipiul Focșani, există 44 de astfel de stații, situate în rețelele de magazine de retail modern, benzinării și CEC Bank.

În plus, Primăria Focșani oferă o bonificație de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice care achită integral impozitele pe clădiri, terenuri și mijloace de transport datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie 2024.