Bani în plus pentru familiile cu copii: Alocațiile cresc în 2024

O veste bună pentru părinți! Ministerul Muncii a anunțat că alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 13.8% începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Copiii cu vârsta peste 2 ani și tinerii care urmează cursuri liceale sau profesionale vor primi 292 de lei lunar, în timp ce copiii cu handicap, cu vârsta de până la 18 ani, vor beneficia de 719 lei lunar.

Această creștere semnificativă a alocațiilor va aduce un ajutor binevenit pentru familiile din întreaga țară.

Primii beneficiari ai noilor sume vor primi majorarea în luna februarie.

„Alocațiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%. Primele alocații majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs. 3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat că această creștere va avea un impact pozitiv asupra a 3.6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale.

Plățile vor fi efectuate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin intermediul Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială.

Astfel, alocațiile vor crește semnificativ, de la 256 de lei la 292 de lei lunar pentru copiii cu vârsta peste 2 ani și pentru tinerii aflați în școală, iar copiii cu handicap vor primi lunar 719 lei, în loc de 631 de lei, susține Ministerul Muncii.

Această măsură vine ca un sprijin binevenit pentru familiile din România, iar majorarea alocațiilor este așteptată cu nerăbdare de către părinți și tutore.