Se modifică perioada de valabilitate a rovinietei. Care sunt noile taxe și prețuri

Autoritățile anunță schimbări importante referitoare la perioada de valabilitate și tarifele rovinietei în România, începând cu 25 martie 2024.

Aceste modificări sunt esențiale pentru toți conducătorii auto care circulă pe drumurile naționale și autostrăzi.

Printre cele mai notabile schimbări se numără introducerea rovinietei pentru o zi, care va avea un preț de 2,5 euro, comparativ cu 3 euro cât costă în prezent rovinieta pentru o săptămână.

Rovinieta de o săptămână va fi înlocuită de o taxă de drum pentru 10 zile, la prețul de 3,3 euro.

Schimbările includ și eliminarea rovinietei pentru o perioadă de trei luni, aceasta urmând să fie înlocuită cu o rovinietă de două luni.

Tarifele pentru noua rovinietă de 60 de zile vor fi de 28,2 euro pentru vehicule de marfă și 8,4 euro pentru autoturisme.

O altă schimbare importantă este structura perioadelor de valabilitate a rovinietei.

După 25 martie, șoferii vor putea opta pentru roviniete cu valabilitate de o zi, 10 zile, o lună, două luni sau un an.

Tarifele pentru rovinieta anuală vor rămâne neschimbate, costând în continuare 28 de euro pentru autoturisme și 1210 euro pentru camioane.

Aceste modificări vin ca răspuns la nevoile și sugestiile conducătorilor auto, oferind mai multă flexibilitate și opțiuni adaptate diferitelor nevoi de deplasare.

Pentru a evita orice neplăceri sau amenzi, conducătorii auto sunt sfătuiți să se informeze în avans despre noile reglementări și să își planifice călătoriile ținând cont de aceste schimbări.