„TOP 5 ROMÂNIA” – Eveniment muzical unic dedicat celor mai mari muzicieni români, în Focșani!

Primăria Municipiului Focșani, în colaborare cu Colegiul Național ”Unirea” și Asociația Culturală INNOVARTE, organizează un eveniment muzical de excepție, intitulat „TOP 5 ROMÂNIA”. Acesta va avea loc vineri, 19 ianuarie 2024, la sala de festivități a Colegiului „Unirea”.

Recitalul cameral de muzică românească, susținut de talentata violonistă Diana Jipa și de pianistul de renume Ștefan Doniga, va aduce în fața publicului creațiile unora dintre cei mai faimoși muzicieni români din toate timpurile.

Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Ciprian Porumbescu, George Enescu și Dinu Lipatti vor fi onorați în cadrul acestui eveniment de înaltă ținută culturală.

Proiectul „TOP 5 ROMÂNIA” pune în valoare cultura românească, prezentând într-o manieră originală și atractivă operele celor cinci compozitori, selectați în urma unui studiu bazat pe informații istorice și date statistice bine documentate. Evenimentul se adresează în special publicului tânăr și își propune să transmită valorile culturii române într-un mod accesibil și captivant.

Pe lângă recitalul muzical, programul evenimentului va cuprinde o serie de materiale video și elemente interactive, ce vor aduce în fața publicului informații inedite din biografiile personalităților muzicale.

În perioada evenimentului, pe paginile de internet ale artiștilor și ale partenerilor proiectului vor fi lansate videoclipuri cu piesele interpretate, aceasta fiind o metodă de promovare a muzicii românești ce a devenit deja o marcă a celor doi protagoniști ai proiectului.

Printre instituțiile implicate în această serie de evenimente speciale dedicate Zilei Culturii Naționale se numără și Centrul Cultural Local „Ion Vinea”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu, Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava” din București, Fundația Pelin, Ateneul Tecuci, Școala Gimnazială nr. 13 „Mircea cel Bătrân” și Filarmonica din Pitești.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, invită focșănenii și nu numai la acest eveniment cultural de excepție, care celebrează cultura și muzica românească.