Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge crește de patru ori în 2024

Sursa foto: IPJ Vrancea

Într-un efort de a încuraja donarea de sânge, Ministerul Sănătății a anunțat o majorare semnificativă a valorii tichetelor de masă pentru donatorii de sânge.

Începând cu acest an, donatorii vor primi tichete de masă cu o valoare totală de 280 de lei, o sumă de patru ori mai mare decât în anii anteriori.

Această măsură a avut un impact imediat, cu centrele de transfuzii din întreaga țară înregistrând o afluență mare de donatori chiar din primele zile de lucru ale anului.

Camelia Stoichicescu, directorul Centrului de Transfuzii Galați, salută această inițiativă legislativă, menționând că, deși motivația donatorilor ar trebui să fie una umanitară, această creștere a valorii tichetelor este un gest de apreciere pentru efortul și generozitatea lor.

Un donator acum primește 7 tichete de masă, fiecare cu o valoare individuală semnificativă, totalizând 280 de lei.

Această măsură vine ca o recunoaștere a importanței actului de donare de sânge, care salvează vieți și susține sistemul de sănătate.

Această creștere a valorii tichetelor de masă pentru donatori reprezintă nu doar un stimulent pentru donarea de sânge, ci și o recunoaștere a faptului că fiecare donator face o diferență reală în viețile celor care au nevoie de transfuzii.