Președintele PNȚCD Vrancea, Lilian Ilie: ,,Sunt dezamăgit, dragi colegi țărăniști vranceni. Ce vom face mai departe?”

Sursa foto:Facebook

PNŢCD şi Partidul Ecologist au semnat ieri, un protocol de susţinere cu PSD pentru alegerile europarlamentare. Președintele PNȚCD Vrancea, Lilian Ilie  critică alianța partidului său cu PSD, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European.  Acesta a postat pe contul său de Facebook o declarație potrivit căreia se declară dezamăgit de această alianță. ,,Sunt dezamăgit, dragi colegi țărăniști vranceni. Ce vom face mai departe? Știm cu toții că nu am fost de acord niciodată cu astfel de alianțe, cu PSD și aliații lor. Mă doare foarte mult de ceea ce se întâmplă acum. După 23 de ani de când sunt în PNȚCD, trăiesc cea mai dificilă perioadă. Ca lider al Organizației, cu voia dumneavoastră, trebuie să luăm o decizie împreună. Pentru cei care mă cunosc, nu am abdicat niciodată de la principiile și valorile înaintașilor noștri. Nu a fost ușor să ducem împreună organizația mai departe. Acum, din păcate, va fi foarte greu. Au fost ani frumoși, am participat cu toții la viata partidului. Am reușit cu toții, în decursul acestor ani, să facem partidul vizibil, le-am arătat că suntem, cu toate că mulți ne întrebau “Mai există PNȚCD”. Am fost respectați pentru acest lucru. Avem o organizație cu oameni deosebiți, le mulțumesc pentru tot. Îi multumesc lui Alex Ștefănescu pentru cuvintele frumoase, de încurajare, adresate în momentul în care am candidat la Primăria Municipiului Focșani. Nu pot să uit acest lucru. Nu o să-l dezamăgesc. Nu o să vă dezamăgesc nici pe voi. Suntem importanți și demni.  Principiile nu se negociază”, a menționat pe pagina sa de Facebook, președintele PNȚCD Vrancea, Lilian Ilie.

Liderul organizației vrâncene nu este singurul care se declară nemulțumit de această alianță. Potrivit g4media.ro și președintele organizației județene a PNȚCD Alba, Alin Popa, a criticat în termeni duri alianța partidului său cu PSD.  El a postat pe contul său de Facebook o declarație anti-PSD în care anunța că este ,,profund mâhnit, țărănist de 30 de ani și președinte al Organizației Județene ALBA a PNȚCD, dezaprob virarea partidului spre acest partid totalitar, de sorginte comunistă. (…) Mă sună oamenii din teritoriu și spun că le este rușine să se uite în ochii multor semeni. Li se cer explicații. Ce explicații să dai ? Ar fi multe dar nu-și au rostul acum”, a menționat președintele organizației județene a PNȚCD Alba, Alin Popa.

O reacție despre alianța PSD-PNȚCD a avut-o și Fundația Coposu.  Reprezentanții Federației au transmis că au luat act cu stupoare şi cu indignare de declaraţiile conform cărora PNŢCD, partidul lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu și Ion Diaconescu, a semnat un protocol de colaborare cu PSD. Ei au punctat că niciodată, mai mult ca în acest moment, nu a fost mai valabilă o tristă vorbă românească: ”azi, Seniorul politicii românești, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se răsucește în mormânt”.

Știri despre: ,