Controale în Piața agroalimentară din Adjud și în Oborul din Adjud

Sursa foto: IPJ VRancea
Sursa foto: IPJ VRancea

Polițiști vrânceni au acţionat împreună cu specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Vrancea și ai Gărzii Forestiere Focșani, în Piața agroalimentară din Adjud și în Oborul din Adjud. Cu ocazia celor 15 controale au fost verificate 112 autovehicule și legitimate 150 de persoane. În urma acestor verificări au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.720 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității totale de 17,068 m.c. material lemnos, precum și a altor bunuri. Valoarea totală a bunurilor confiscate este de 8.465,11 lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzut de art. 90 alin. 1, lit. b, din Legea 84/1998. Printre ,,victimele” controalelor s-a numărat un bărbat, din comuna Homocea, care a fost depistat în timp ce comercializa în afara târgului cinci viței neidentificați cu sigilii crotalii și fără documente sanitar-veterinare. Acesta a fost sancționat în conformitate cu H.G. nr. 984/2005, cu amendă în cuantum de 1.200 de lei.

La fel de ,,ghinioniști” au fost un bărbat, din comuna Movilița și o femeie din comuna Sascut, județul Bacău, au fost depistați în timp ce transportau în vederea comercializării furaje pentru animale, fără certificate de calitate ori documente sanitar-veterinare. Cei doi au fost sancționați conform H.G. nr. 984/2005, cu amendă în cuantum de câte 1.500 de lei.

Două magazine de pe raza municipiului Adjud, s-a constatat că erau oferite spre vânzare produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat. Ambele societăți au fost sancționate în conformitate cu Legea nr. 12/1990, cu amendă în cuantum de câte 10.000 de  lei. Un bărbat, din comuna Sascut, jud. Bacău, a fost depistat conducând un autoturism pe raza municipiul Adjud, având o concentrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002 rep.,  cu amendă în cuantum de 1.305 lei iar permisul de conducere i-a fost reținut.

În urma controlului efectuat la un punct de lucru de pe raza municipiului Adjud  s-a constatat că administratorul nu a completat corespunzător registrul de  intrări-ieșiri al materialelor lemnoase, precum și că a expediat cantitățile de 9,568 m.c. cherestea rășinoase și 7,50 m.c. lăturoaie rășinoase fără documente de însoțire.

Agentul economic a fost sancționat în conformitate cu art. 19, alin.1, lit.b și art. 21, lit. c din Lg. 171/2010 , cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Totodată, s-au confiscat valoric cantitățile de material lemnos menționate mai sus, în valoare totală de 8245,11 lei. Acțiunile polițiștilor în astfel de locuri, menite să  descurajeze comiterea de fapte antisociale, vor continua.

 

Știri despre: ,