Controale la școlile sanitare postliceale din Vrancea

Anunțul a fost făcut de către Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prezentă săptămâna trecută, la Buzău pentru a se întâlni cu directorii unităților de învățământ din județ. Demnitarul a anunţat că, în unele judeţe, controalele la şcolile postliceale sanitare au început deja, în altele încă nu, din cauza personalului insuficient, însă nicio unitate de acest gen nu va scăpa neverificată. Inspecţiile vin după ce ministerul Educației a fost sesizat de către autoritățile din Suedia de apariția unei o diploma false.

,,Vor fi controale în toată ţara. Au început în mai puţine judeţe că atâta personal avem. A apărut o situație în urmă cu câteva luni, cu o diplomă care nu ar fi fost adevărată, o situaţie în Suedia. Ne-au contactat şi pe noi la minister şi acum ne ducem și verificăm toate şcolile sanitare postliceale. Mergem în toate școlile, pentru că nu am vrea nicăieri să nu găsim lucrurile care să fie în derapaj. Toate şcolile sanitare postliceale vor fi verificate. Nu scapă nimeni… în sensul pozitiv al lucrurilor, pentru că dacă sunt lucruri de îndreptat trebuie să fie îndreptate. Să nu credeţi că vreo şcoală e ţintă, ci că prin procesul de control trec toate şcolile sanitare postliceale “, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.

În cadrul inspecțiilor sunt verificate documentele de acreditare ale unităţii de învăţământ, registre matricole, registre pentru eliberarea actelor de studii şi, de asemenea, este monitorizată prezenţa elevilor la cursuri.