Pensiile a mii de pensionari vor fi recalculate, urmând să fie majorate

Sursa foto:playtech.ro
Sursa foto:playtech.ro

Recalcularea pensiilor a început la 1 octombrie, Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) preconizând că procesul va dura până pe 30 septembrie 2019. O altă veste bună pentru pensionari este că majorările vor fi aplicate încă de la data începerii recalculării, chiar dacă deciziile de creştere a pensiilor vor fi gata abia anul viitor. Ministrul Muncii, Marius Budăi  anunţă că nu mai puţin de 100.000 români vor avea de câştigat de pe urma acestei modificări, iar creşterea va fi una substanţială, de aproximativ o treime. CNPP promite că până la finalul lunii noiembrie, vor fi recalculate toate pensiile care intră sub incidenţa Legii 221/27 iulie 2018, lege aflată în vigoare în momentul de faţă. Aceasta are două categorii de dispoziţii, vizând de asemenea două categorii diferite de persoane:

  • cele care vor solicita deschiderea drepturilor de pensii începând cu luna august 2018, atât din punct de vedere al reducerii vârstei standard de pensionare, cât şi din punct de vedere al stagiului complet de cotizare care se utilizează la determinarea punctajului mediu anual;
  • anumite categorii de pensionari cu drepturi în plată, care vor beneficia de recalcularea acestor drepturi prin utilizarea – la determinarea punctajului mediu anual – a unui stagiu complet de cotizare mai mic decât cel utilizat iniţial.
Știri despre: , ,