Peste 160 de maternităţi vor fi dotate cu echipamente de screening auditiv pentru bebeluşi

Până la sfârşitul anului, 161 de maternităţi vor fi dotate cu aproape 200 de echipamente de screening auditiv pentru bebeluş. Anunțul a fost făcut de către subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Tiberius Brădăţan, precizând că programele „ambiţioase” sunt încetinite de birocraţie.

Este în derulare un contract subsecvent planificat pentru anul 2018 în cadrul unui acord-cadru din 2017 pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente de screening auditiv la bebeluşi. Până la sfârşitul anului, 161 de unităţi sanitare vor fi dotate cu 191 de astfel de echipamente”, a declarat, luni, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Tiberius Brădăţan, într-o conferinţă de presă organizată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Tiberius Brădăţan a mai adăugat că Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile pentru dotarea a 140 de maternităţi cu şapte tipuri de incubatoare, în funcţie de nivelul de competenţă al fiecărei maternităţi. “E vorba de un acord-cadru cu o cantitate minimă de 279 de incubatoare, care au valoarea cuprinsă între 32.000.000 de lei şi 128.000.000 de lei”, a mai precizat subsecretarul de stat.