Elevii revin la școală pe 14 ianuarie

Sursa foto: Buzaumedia
Sursa foto: Buzaumedia

Vacanța de iarnă a elevilor se va încheia pe 13 ianuarie 2019, conform structurii anului școlar anunțate de Ministerul Educației. În situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice și de specificul zonei și al școlii, inspectoratele școlare județene pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare.

Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situații obiective de urgență (intemperii, epidemii, calamități) NU se poate realiza în perioada vacanțelor școlare. După ce vor reveni din vacanța de iarnă, elevii își vor continua cursurile din semestrul I, care se vor încheia pe 1 februarie 2019, iar al doilea semestru este cuprins în perioada 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

Va mai exista o vacanță de primăvară, care începe în 20 aprilie și va dura până în 5 mai 2019. Tot în perioada vacanței de primăvară se organizează, în general,  eapele naționale ale olimpiadelor școlare, potrivit unui calendar specific. Din 6 mai până în 14 iunie urmează iar cursuri, iar din 15 iunie elevii intră în vacanța de vară.

Știri despre: ,