GALERIE FOTO: Cum a fost sărbătorită Ziua Poliţiei Române în municipiile Focșani şi Adjud

Sursa foto: IPJ Vrancea
Sursa foto: IPJ Vrancea

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită astăzi în municipiile Focșani şi Adjud printr-o serie de activități prin care poliţiştii vrânceni au marcat, alături de numeroşi invitaţi şi parteneri instituționali, 197 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii. Manifestările dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au demarat în urmă cu o săptămână, prin desfăşurarea unor competiţii sportive dedicate poliţiştilor. Astfel, poliţiştii vrânceni, cu sprijinul organizaţiilor sindicale şi profesionale, au organizat mai multe competiţii sportive (la discipline precum: minifotbal, tenis de masă, şah,table), competiţii care au dat ocazia celor mai bine pregătiți să se întreacă pe terenul de sport şi să îşi dovedească abilităţile sportive, ştiut fiind faptul că exerciţiile fizice fac parte integrantă din programul de pregătire profesională al oricărui poliţist. Totodată, de-a lungul întregii săptămâni, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei de la Serviciul Ordine Publică, au realizat activități de promovare a meseriei de polițist, precum și activități preventive în cadrul caravanei ”ȘI TU POȚI DEVENI POLIȚIST”. În contextul sărbătoririi Zilei Poliției Române, ca în fiecare an, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea s-a desfășurat astăzi activitatea ,,Ziua Porţilor Deschise”.

Sursa foto: IPJ Vrancea

Astfel, începând cu ora 09.30, peste 600 de elevi din cadrul mai multor instituții de învățământ din județ au avut ocazia să fie „polițiști pentru o zi”. În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au “echipat” copiii cu “insigne” și i-au pictat pe față cu imagini reprezentative Poliției. Atât copiilor cât și cadrelor didactice le-au fost prezentate dotările tehnice şi autospecialele de intervenție ale poliţiştilor vrânceni (autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, autospecialele Serviciului Rutier, cele ale structurilor de ordine publică şi cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale).

Nu au lipsit, bineînțeles, nici câinii polițiști care au pregătit exerciții demonstrative, spre încântarea celor mici. Și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud i-au primit astăzi cu entuziasm pe copii, prezentându-le  tehnica din dotare și promovând profesia de poliţist. De asemenea, astăzi, la sediul I.P.J. Vrancea a avut loc festivitatea de avansare în gradul profesional următor a poliţiştilor care au împlinit stagiul minim în gradul profesional deținut și îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute în actele normative. Astfel, cu prilejul zilei de „25 Martie – Ziua Aniversară a Poliţiei Române”,  a fost acordat gradul profesional următor unui număr de 12 ofițeri și 91 de agenți de poliție. Festivitatea a debutat cu prezentarea mesajelor din partea conducerii Inspectoratului General al Poliției Române şi a continuat cu premierea câștigătorilor competițiilor sportive – ”Cupa Poliției”, care s-au desfășurat în perioada 18-22 martie.