Măsuri de siguranță luate de polițiștii vrânceni, pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

La nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar peste 60 de polițiști vrânceni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții clasei a VIII-a, să aibă loc în condiții de siguranță. În acest sens, cele 36 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 56 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică și 8 sunt poliţişti de la rutieră.

Măsuri de siguranță suplimentare sunt luate și pentru desfășurarea în siguranță a Bacalaureatului. Astfel, peste 25 de polițiști (20 de la ordine publică și 8 poliţişti rutieri) acționează, zilnic, pe durata Examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2019, la care sunt înscriși 2257 de elevi. Polițiștii implicați în activități patrulează în preajma tuturor centrelor de examinare.

Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea acţionează zilnic, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren, pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează buna desfășurare a examenelor, precum și siguranţa publică. De asemenea, poliţiştii rutieri acţionează în zona unităților de învățământ pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.