Material lemnos de peste 15.000 de lei confiscat de polițiștii vrânceni

Sursa foto: IPJ Vrancea
Sursa foto: IPJ Vrancea

Polițiștii de ordine publică vrânceni împreună cu specialişti silvici au desfăşurat în perioada 24 – 30 ianuarie, mai multe controale pe drumurile publice și în fonduri forestiere. În cadrul acestor verificări au fost constatate 13 infracţiuni prevăzute de Legea 46/2008 şi totodată, au fost aplicate 60 de amenzi, din care 26 pentru încălcarea prevederilor Legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 36.000 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de peste 67  m.c. material lemnos, în valoare totală de 15.659 lei, ce a fost lăsată în custodia unor ocoale silvice, precum și a unui autovehicul şi a unui motoferăstrău. Astfel, la data de 24 ianuarie, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Vidra au depistat pe DJ 205 D Năruja un bărbat, din comuna Nistorești, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 7,40 m.c. lemn foc din specia fag, fără documente legale de provenienţă şi transport.

În cauză, șoferul a fost amendat, iar cantitatea de 7,40 m.c. lemn foc fag a fost confiscată.  Un alt caz a fost semnalat recent, de către polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice. Aceștia au constatat faptul că, în perioada 29 decembrie 2018 – 29 ianuarie, o societate comercială din comuna Coteşti a expediat cantitatea totală de 31,35 m.c., lemn foc gorun, în baza a patru avize de însoţire din care nu rezulta provenienţa legală.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că în perioada 7 – 16 noiembrie 2018, una dintre obştile din comuna Tulnici a expediat cantitatea de  12,46 m.c. lemn foc, în baza a trei avize de însoţire din care nu rezulta provenienţa legală. În ambele cazuri, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 5.000 lei, fiind dispusă totodată măsura complementară a confiscării cantităților de material lemnos.

Știri despre: , ,