Percheziţii cu mascaţi la persoane bănuite de infracțiuni silvice

Sursa foto: IPJ Vrancea

Polițiștii vrânceni au efectuat astăzi, 3 percheziții, la două persoane fizice, bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni silvice precum și la sediul unui Ocol Silvic privat. Două mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Sursa foto: IPJ Vrancea

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea – Serviciul de Ordine Publică au efectuat astăzi 3 percheziții, pe raza județului, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni silvice. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2018, un agent economic ar fi sustras diverse cantități de material lemnos, din fondul forestier aflat în administrarea unui Ocol Silvic. Activitatea infracțională ar fi fost precedată de marcarea arborilor fără respectarea normelor legale, precum și cu încălcarea procedurilor de lucru specifice domeniului exploatărilor silvice. Prejudiciul este estimat la aproximativ 20.000 lei.

Activitățile pentru documentarea activității infracționale s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată.  În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri și unități de stocare date, necesare soluționării cauzei, doi bărbați fiind conduși la sediul Poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere. La percheziții au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.