,,Reintegrarea socială a persoanelor private de libertate”, subiect dezbătut la sediul IPJ Vrancea

Sursa foto:IPJ Vrancea
Sursa foto:IPJ Vrancea

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a fost miercuri, gazda unei dezbateri, organizată în conformitate cu Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2015-2019, inițiată de Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor. Șeful inspectoratului, alături de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și al Centrului de Reținere și Arest Preventiv, a prezentat activitățile realizate în cursul anului 2018 și propunerile  pentru anul în curs, pentru a veni astfel în sprijinul persoanelor private de libertate.

La activitate au participat reprezentanți ai Penitenciarului Focșani, ai Serviciului de Probațiune Vrancea, Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, Direcției Generale Anticorupție Vrancea, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea,  Direcției Județene de Sport și Tineret Vrancea, Inspectoratului Școlar Județean Vrancea și ai Protoieriilor I și II Focșani.

Cu ocazia acestei întâlniri a fost marcată și ziua  de 20 februarie – ”Ziua Mondială a Justiției Sociale”. Scopul Zilei Mondiale a Justiţiei Sociale este de a atrage atenţia factorilor responsabili asupra unor probleme precum sărăcia, şomajul şi excluziunea socială. Totodată, cu prilejul acestei zile sunt promovate valori precum solidaritatea, echitatea şi tratamentul egal oferit cetăţenilor, indiferent de sex, rasă, religie, cultură sau stare a sănătăţii.

Celebrarea acestei zile pe teritoriul statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite este menită să contribuie la consolidarea eforturilor ONU pentru eradicarea sărăciei, promovarea unui mediu de lucru decent, egalitatea între sexe și accesul fără restricții la bunăstarea socială și justiție.

Știri despre: ,