Sânge de polițist! O campanile de donare sânge a polițiștilor vrânceni

Sursa foto: IPJ Vrancea
Sursa foto: IPJ Vrancea

În contextul aniversării, la data de 25 Martie, a 197 de ani de tradiție și continuitate a Poliției în slujba cetățenilor, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea organizează manifestări educative și cultural – sportive ce se vor desfășura pe parcursul mai multor zile. Activitățile au debutat în luni, cu o nouă campanie de donare de sânge a polițiștilor vrânceni, care se desfășoară premergător Zilei Poliției Române, la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Vrancea.

Astfel, pe parcursul a 6 zile, sub sloganul ”Dacă sângele înseamnă viaţă, donarea înseamnă speranţă!’”, prin gestul lor, polițiștii vrânceni  şi-au propus nu doar să contribuie la salvarea de vieţi omeneşti, dar şi să încurajeze comunitatea să se alăture campaniei. Tichetele de masă primite de poliţişti în urma donării vor fi folosite pentru a cumpăra alimente care ulterior vor fi dăruite unor copii şi vârstnici din județul nostru aflați în dificultate.

Demersul se înscrie în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Poliției Române, în semn de solidaritate față de persoanele care se afla într-o situație medicală sau financiară dificilă. În perioada 18 – 22 martie, polițiștii Compartimentului Analiza si Prevenire a Criminalității, împreună cu cei de la Serviciul Ordine Publică, vor realiza activități  de promovare a meseriei de polițist, precum și activități preventive în cadrul caravanei ”ȘI TU POȚI DEVENI POLIȚIST”.

De asemenea, liceenii vor  putea viziona filme documentare cu prezentarea Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București și a școlilor postliceale de agenți de poliție. Mâine, caravana ”ȘI TU POȚI DEVENI POLIȚIST” va fi  prezentă în unități școlare din orașul Panciu.

Știri despre: , ,