,,Şcoala siguranţei TEDI” predată de poliţişti elevilor de clasa I de la Școala gimnazială ”Ion Basgan”, din municipiul Focșani

Sursa foto: IPJ Vrancea

La nivel național și local se află în derulare programul preventiv – educativ ”Școala Siguranței Tedi”, implementat de către I.G.P.R., în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Tymbark  Maspex România. Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Focșani, au desfășurat marți, activități de informare cu elevii de clasa I de la Școala gimnazială ”Ion Basgan”, din municipiul Focșani. La activitate au fost prezenți 97 de elevi, iar prezentările au avut drept scop prevenirea dispariţiilor, siguranţa în locuinţă, comportamentul preventiv la şcoală, relaţiile cu colegii, siguranţa la locul de joacă, precum și educaţia rutieră. Iată care au fost recomandările polițiștilor:

Nu deschideţi uşa necunoscuţilor, chiar dacă spun că sunt trimişi de părinţii voştri.

Aveţi grijă de lucrurile voastre, nu le lăsaţi nesupravegheate deoarece pot tenta răufăcătorii, care vi le pot fura.

Sursa foto: IPJ Vrancea

Respingeţi orice apropiere sau atingere fizică din partea unor necunoscuţi. Dacă întâlniţi astfel de persoane, spuneţi acest lucru părinţilor şi poliţiştilor pe care îi vedeţi.

Când sunteţi singuri, nu vă urcaţi în autoturismele unor necunoscuţi, indiferent ce vă spun ei.

Nu primiţi jucării, bani sau dulciuri din partea unor persoane necunoscute.

Nu însoţiţi niciodată singuri un străin într-o casă pe care nu o cunoaşteţi.

Dacă vi se întâmplă ceva rău vouă sau prietenilor voştri, trebuie să informaţi imediat părinţii, profesorii şi Poliţia la numărul de telefon 112.

Strada nu este un loc de joacă pentru copii, traversarea străzii se realizează doar prin locurile permise.

Sursa foto: IPJ Vrancea
Știri despre: , , , ,