Scrisoare deschisă adresată de poliţişti pietonilor grăbiţi. Aproape 3.000 de pietoni amendați, anul trecut, de polițiștii vrânceni

3000 de pietoni au fost sancționați în cursul anului 2018 de polițiștii vrânceni, iar în luna ianuarie a acestui an, 250, majoritatea fiind depistați traversând neregulamentar, transmit reprezentanții IPJ Vrancea. În acest context, IGPR a adresat o scrisoare deschisă  către pietonii care trec pe roșu, în care se atrage atenția asupra pericolelor la care se supun aceștia atunci când trec pe culoarea roșie a semaforului sau prin locuri neregulamentare:

,,Sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete! Scrisoare deschisă către pietonii care trec pe roșu

 Dragă pieton care traversezi pe roșu ca și când semaforul ar fi opțional,

Să știi că oamenii aceia care așteaptă răbdători să se facă verde nu sunt nici plictisiți de viață și nici nu au mai mult timp de pierdut decât tine. Sunt pur și simplu civilizați, respectă legea, se respectă pe ei înșiși, dar și pe cei din jur.

 Oameni buni,

 Știm că tentația e mare! Nu vezi nicio mașină, nu e niciun polițist în apropiere la acel moment, ai nevoie să ajungi rapid într-un loc… Ce mai contează că e roșu? Ei bine, contează! Ce ar însemna să trăim, fiecare, după propriile reguli? Suntem cetățenii celei mai frumoase țări de pe planetă și avem drepturi! Corect. Avem însă și obligații pe care, dacă le respectăm, ne păzim pe noi înșine și nu le facem rău nici celor din jur.

Dacă nu le respectăm însă, încasăm amenzi și asta ar fi cea mai ușoară consecință. S-a dovedit deja că principiul ”mie nu mi se poate întâmpla nimic” nu este valabil. Se poate, din păcate, și sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete”.

Știri despre: ,