Transportatorii rutieri de persoane vor avea șase luni ca să-și ia case de marcat noi

Sursa foto: Buzaumedia

Companiile care transportă persoane, în mod regulat, între localitățile din România vor fi obligate să-și ia aparate de marcat cu jurnal electronic, conform unui proiect de act normativ adoptat luni la Senat. Totodată, transportatorii rutieri internaționali vor scăpa de obligația de a folosi case de marcat.

Sursa foto: Buzaumedia

Măsurile sunt incluse într-un proiect de lege adoptat luni la Senat. Pentru a se aplica, documentul trebuie să treacă și de Camera Deputaților. În contextul în care companiile românești sunt obligate să treacă exclusiv la folosirea caselor de marcat cu jurnal electronic, autoritățile vor să elimine regulile speciale pentru transportatorii rutieri naționali de persoane.  Concret, și firmele care transportă persoane între localitățile din România vor fi obligate să folosească aparate de marcat cu jurnal electronic. Acestea vor avea șase luni la dispoziție pentru a-și lua noi case de marcat.

Operatorii de transport rutier care efectuează transport de persoane prin servicii regulate în trafic național au obligația să doteze autovehiculele cu care execută aceste servicii cu aparatele de marcat electronice fiscale [cu jurnal electronic] în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prevederilor prezentei legi”, scrie în proiect.  În momentul de față, legislația în vigoare prevede că acești transportatori trebuie să folosească aparate de marcat electronice fiscale și cititoare de carduri, însă în condiții speciale ce trebuie reglementate de Guvern.

Știri despre: ,