Zi memorabilă în istoria Colegiului Național Unirea, din Focșani

Ziua de 21 decembrie poate intra în calendarul cu date semnificative din lunga istorie a Colegiului Național Unirea. Este ziua în care a fost semnat, la Focșani, primul acord între CNU și o universitate din străinătate, mai exact din Japonia. Documentul a fost parafat de către Makoto Kosaka, Prodecan al Universității Hyogo, venit special la Focșani pentru acest lucru, și de către Cornel Noană, directorul liceului, după cum anunță într-un comunicat Colegiul Național Unirea.

În urma acestui acord, CN Unirea va recomanda anual elevi pentru a fi admiși la Universitatea Hyogo, Global Business Course „Aceste acorduri se încheie doar cu licee de nivel deosebit, deoarece înseamnă că elevii recomandați au statut preferențial, admiterea fiind aproape asigurată”, a specificat Carmen Tamaș-Săpunaru, profesor la Universitatea Hyogo, de asemenea prezentă la Focșani și cea care a inițiat această colaborare.

Tot cu această ocazie, doi elevi uniriști, Andrei Postolache si Miruna Vîrlan, au susținut interviul în vederea admiterii la această universitate în anul universitar următor, rezultatul urmând să le fie comunicat ulterior. Toți cei prezenți la această întâlnire și-au exprimat speranța că acest acord va avea efecte benefice și de lungă durată pentru semnatari.

Știri despre: ,